Menü Close

2020 Faaliyet Raporu Yazısı

Değerli Üyelerimiz;

Sanayinin kalbi, ekonomiye önemli ölçüde katma değer üreten bölgemizde, farklı bir çok sektörlerde faaliyet gösteren 20.000’i aşan ticari işletme ve sanayicilerimizi temsil görevinde olan Gebze Ticaret Odası olarak; üyelerimizden aldığımız güç ile zorlu geçen 2020 yılını geride bırakıyor, yeni bir yıla hep birlikte umutla giriyoruz.

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının iş hayatından sosyal yaşama kadar tüm süreçlere hakim olduğu bu yılda; ekonomik ve sosyal boyutta yaşanan etkilere karşı üyelerimizin salgın dönemini en az hasarla atlatabilmesi adına; “5 Yıldızlı Akredite Oda” statümüzle tüm hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sağlayabilme gayretiyle hizmetlerimize devam ettik. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız kuvvet, sürekli olarak geliştirdiğimiz yetkinliklerimiz ve çağın gerekliliklerine uygun güçlü dijital altyapımızla; ülkemizin sanayileşmesinden, ekonomik ve sosyal anlamda küreselleşmesine kadar pek çok atılımda ve gelişim süreçlerinde sorumluluk alan üyelerimizin başarılarını arttırmaları ve sürekli kılmaları için iş dünyamızı zorlayan bu dönemde; ümitsizliğe kapılmadan, reel sektörün sorunlarına proaktif bir şekilde çözüm bulma çabasıyla yol almayı sürdürdük. En az temasın sağlanması gereken bu dönemde; halihazırda var olan dijital sistemlerimizi daha da güçlendirerek, üyelerimizin Odaya gelmeden iş ve işlemlerin yapılmasını kolaylaştıran uygulamalarımızı hayata geçirmemizle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 365 Oda/Borsa arasından Türkiye’nin Dijital Odası seçilen 3 Odasından biri olarak, ulusal ölçekte başarılı ve etkin çalışmalarımıza yenilerini gururla ekledik.

Göreve başladığımız ilk günkü heyecanla, köklü sanayi geçmişi, modern altyapısı, coğrafi konumu, tarihi dokusu, turistik ve kültürel yapısıyla önemli avantajlar sağlayan bölgemizde, iş dünyasının kazanımlarını en üst noktaya çıkarma ilkesiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın yanı sıra; sosyal sorumluluk faaliyetlerimizle de Odamızın etki alanını yalnızca bölgemize değil tüm Türkiye’ye yayarak gerçekleştirdiğimiz projelerimizi, yeni yılda da sizlerin destekleriyle icra etmeye devam edeceğiz.

Bu noktada, kurumumuzun 2020 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların bir kısmını içeren “Dijital Faaliyet Raporu”muzu özenle hazırlayarak sizlerin bilgi ve takdirlerinize sunuyoruz.

Üyelerimizin kıymetli destekleriyle gelecek yıllarda da yine ilklere imza atacağımızı, ülkemizin büyüyen ekonomisi için projeler üretmeyi, Odamızın hizmet kalitesini daha da geliştirmeyi en verimli şekilde sürdüreceğimizi belirterek; tüm üyelerimiz ve bölgemiz sanayisi için olumlu gelişmelerin yaşanacağı, üretimin, istihdamın artacağı, tüm hayallerimizin gerçekleşeceği bir yıl olmasını yürekten diliyor; sağlıklı günlerde bir arada olabilmeyi temenni ediyorum…

Saygılarımla

Nail ÇİLER