Buğday unu, su, ekşi hamur, anason, tuz, toz tarçın, toz karanfil, toz damla sakızı ve ekşi maya kullanılarak üretilir. Tüm malzemelerin çekilmiş olması gerekir. Ürünün diğer çöreklerden farkı anason içermesi ve sadece dini bayramların arife günlerinde yapılmasıdır. Gebze Bayram Çöreği Gebze’nin yakın kültürünü yansıtan manavların (yerli yerleşik Türkmenlerin) dini bayramlardan bir gün öncesinde fırınlardan çok sayıda aldıkları bir ekmek çeşididir. Sadece arife günlerinde çıkması nedeniyle çok sayıda alınan çörek hem eve gelen misafirlere sunulmakta hem de misafirliğe giderken ikram edilmek üzere götürülmektedir. Halk arasında “parmaklı olarak bilinen” Gebze’nin yalın kültürüne ait Gebze Bayram Çöreği eski kuşaklar tarafından bilinmekle beraber Gebze’ nin göç nüfusunun fazla olması ve çok kültürlü bir yapıya bürünmesi nedeniyle unutulmaya yüz tutmuş, bilinirliği azalmaya başlamıştır.